El 9 Nou (divendres, 21 de març de 1997)

EL PI AL VALLÈS ORIENTAL


Dissabte passat, la Sala de Cultura Sant Francesc es va omplir de gent amb motiu de la presentació formal al Vallès Oriental del Partit per la Independència (PI). Posteriorment, es va fer la inauguració oficial de la nova seu del partit, situada ala Plaça de les Olles, 1, cantonada amb la Porxada.

A l'acte de la Casa de Cultura, tres oradors i una oradora van exposar, cadascú des del seu punt de vista el seu suport al nou partit i els arguments que en van motivar la seva creació, ara fa ja més de cinc mesos. Francesc Rocasalbas, sindicalista i militant independentista des de sempre, Martí Pascual, vice-president del Consell Comarcal, Pilar Rahola i Àngel Colom van aportar, cadascú amb el seu estil, la seva confiança en el futur.

Tots nosaltres, i també els representants de CDC, UDC, PSC, IC-EV i PP, partits presents a la trobada en un exquisit acte de cortesia i convivència política, vam escoltar les raons que han motivat la creació del PI i l'absolut optimisme en un futur on la proposta independentista ha de ser decisiva a Catalunya.

La nostra proposta, sigles a part, no va començar ahir sinó que ja ve de lluny: dels moviments de base, partits polítics, món municipal, etc. i cada cop ha anat a més, fins aconseguir que l'independentisme polític arribi a gairebé el 10% dels votants l'any 1995. El repte actual, però, és donar força política a un independentisme sociològic que cada dia és més important: en vuit anys, aquest independentisme sociològic ha passat del 7% de 1989 al 36% d'enguany, segons les enquestes oficials del CIS.

Som conscients que, ara més que mai, cal una proposta netament independentista, moderada, progressista i d'ampli espectre social per tal de fer-se atractiva per aquest terç de catalans, cosa impossible d'aconseguir amb radicalismes o exclusions sectàries i agressives.

Els dies 24 i 25 de maig farem a Barcelona el nostre Congrés Constituent. El volem convertir en una gran trobada de l'independentisme. Una trobada oberta a tothom que hi vulgui participar per posar les bases que defineixin el futur partit: obert i flexible, i al servei d'un país que volem lliure i pròsper.

Per fer tota aquesta feina hi som els i les militants del PI, una pila de gent de totes les edats i de diferents orígens (més d'una tercera part no tenen militància política anterior) amb entusiasme i ganes de posar el PI al servei de la ciutadania catalana en general i la del Vallès Oriental en concret. Volem fer un partit-moviment, obert a tothom, amb voluntat d'eficàcia i de fer la feina ben feta. No és casualitat que, quan tot just estem iniciant la implantació territorial ja estiguin funcionant a ple rendiment una vintena de comissions sectorials d'àmbit nacional, a part del Consell de Dones Independentistes i el Joves Independentistes dels Països Catalans, la branca juvenil. La nostra oficina de la Plaça de les Olles restarà oberta a tothom i la nostra oficina parlamentària a disposició per traslladar al Parlament totes aquelles coses que preocupen a la gent.

L'objectiu de la sobirania nacional, de la independència no està renyida amb les formes, sinó més aviat al contrari. Per convèncer sectors cada cop més amplis de població cal donar confiança i demostrar que se saben fer bé les coses. I aquest és el nostre repte per als propers temps i cap aquí destinarem els nostres esforços.

Xavier Bosch
Diputat al Parlament de Catalunya
Membre de la Gestora del Partit per la Independència.

El 9 Nou (divendres, 21 de març de 1997)

Make your own free website on Tripod.com