El Nou 9 (21 de març de 1997)

Disset del vint-i-cinc regidors que es van separar d'ERC han ingressat al PI


Els tres regidors de Vilanova han estat les darreres incorporacions

Granollers Disset dels vint-i-cinc regidors del Vallès Oriental que es van separar d'ERC amb l'escissió del partit han formalitzat la seva entrada al Partit per la Independència (PI), segons han assegurat des d'aquesta formació. Els darrers a fer-ho han estat els tres regidors de Vilanova, Oriol Safont, Josep Cabedo i Manel Acuyo, que fins ara estaven adscrits al grup mixt en el seu consistori.

Dels vuit restants no s'ha produït l'entrada al partit però es donen fets singulars com a Vallgorguina, on es va convidar Àngel Colom en un acte inaugural celebrat recentment. A més, segons el PI, tots els regidors que van deixar ERC, tant la militància com els lligams en el cas d'independents, col·laboren amb el 10% de l'ingrés que reben dels respectius ajuntaments en el manteniment de la seu comarcal recentment inaugurada a Granollers. També ho fan els dos consellers comarcals.

Prop de 70 afiliats a la comarca


Fins aquest moment, el PI té 70 afiliats al Vallès Oriental. Albert Canet, responsable de la gestora, assenyala que les actuacions principals han estat de cara a aconseguir una seu comarcal i, a partir d'aquests moments, es començarà a treballar en la captació de militància. "No hi ha massa pressa perquè fins el 25 de maig (data del Congrés constituent del PI) hi ha temps suficient, assenyala Canet. L'objectiu és que en aquestes dates es tinguin entre 150 i 175 militants.

D'altra banda des del PI també s'està treballant, en l'àmbit del Vallès Oriental, en un apropament a USOC tot i que s'està "molt al principi de les negociacions". La situació es produeix en un moment que des d'ERC s'impulsa l'acostament amb UGT. En aquest sentit, és significativa la participació del secretari d'organització d'USOC, Francesc Rocasalbas, en l'acte de presentació del PI que es va fer el cap de setmana passat a Granollers amb l'assistència d'Àngel Colom.

El Nou 9 (21 de març de 1997

Make your own free website on Tripod.com